top of page
SVS WORKSHOP   |   PROGRAM   |   ABOUT DR. MILLER   |   WORKSHOP TEAM   |   CONTACT US

Workshop Program
The program is subject to change at the director's discretion

10:00 am: Welcome and Introduction: Richard Lissemore

10:15 am: Intro to Singing Voice Science: Kevin Roon

11:30 am: 10-minute B R E A K

11:40 pm: Standard Singing Terminology and Transitions: Richard Lissemore 

1:00 pm: LUNCH (75 minutes) 

2:15 pm: Introduction to VoceVista: Kelley Hijleh 

3:15 pm: 10-minute B R E A K

3:25 pm: Navigating Acoustics of Tenor, Baritone, and Bass Voices: Christopher Besch 

4:40 pm: 10-minute B R E A K

4:50 pm: Navigating Acoustics of the Treble Voice: Kelley Hijleh

6:00 pm: End of Day

TUESDAY, JUNE 25TH, 2024

10:00 am: Teacher Impressions of the Value of Science in the Voice Studio: Ereni Sevasti

10:45 am: 10-minute B R E A K

10:55 am: Pedagogical Strategies for the Singer with Muscular Tension Dysphonia: Jeanne Goffi-Fynn

12:15 pm: L U N C H (75 minutes) 

1:30 pm: Physiological Effects on the Sound Source: Ronald Scherer 

2:50 pm: 10-minute B R E A K 

3:00 pm: Modeling Voice Transitions with Synthesis Sounds in VoceVista: Christopher Besch

4:15 pm: 15-minute B R E A K

4:30 pm: Therapeutic Strategies for Singers with Voice Pathologies: Stephen D'Amico, CCC-SLP

6:00 pm: End of Day

WEDNESDAY, JUNE 26TH, 2024

10:00 am: Voice Pathology and Phonosurgery: Jared Wasserman, M.D.

11:30 am: 10-minute B R E A K 

11:40 pm: Ultrasound of the Tongue: Kevin Roon and Richard Lissemore

1:00 pm: L U N C H (75 mins) 

2:15 pm: Surmising Vocal Tract Resonant Frequencies from Formant Measures: Ronald Scherer  

3:30 pm: 10-minute B R E A K 

3:40 pm: Vibrato Analysis Using VoceVista: Kelley Hijleh

4:40 pm: 10-minute B R E A K

4:50 pm: Teaching the Aging Singing Voice: Jeanne Goffi-Fynn

6:00 pm: End of Day

THURSDAY, JUNE 27TH, 2024

All-Singing Day

Classical and Popular Voice Techniques

Jeanne Goffi-Fynn and Richard Lissemore

Kelley Hijleh, VoceVista

Morning Session: Treble Voices

9:00 am: Developing Treble Voices (kids and teens): Jeanne Goffi-Fynn

10:30 am: Developing TBB Voices (kids and teens): Jeanne Goffi-Fynn  

12:00 pm: L U N C H (60 mins) 

Afternoon Session: TBB Voices

1:00 pm: Adult Treble Voices: Richard Lissemore

2:30 pm: Adult TBB Voices: Richard Lissemore 

4:00 pm: End of Day

FRIDAY, JUNE 28TH, 2024
bottom of page